Tarieven

Kötter Advocatuur garandeert deskundige rechtshulp tegen redelijke tarieven. Het verlenen van rechtshulp is ten slotte ons beroep en onze passie. Onze tarieven zijn als volgt:


Particulieren: € 235,00 per uur, exclusief 6% bureaukosten en BTW

Ondernemers: € 265,00 per uur, exclusief 6% bureaukosten en BTW

Gefinancierde rechtshulp

Kötter Advocatuur verricht ook werkzaamheden op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Of u hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen en wordt bepaald door de Raad voor de Rechtsbijstand.

Indien u hiervoor in aanmerking komt, vergoedt de overheid het grootste gedeelte van de advocaatkosten en betaalt u een eenmalige eigen bijdrage (voor meer informatie en de bedragen zie www.rechtsbijstand.nl).

Om voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen, kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket (www.juridischloket.nl) Het telefoonnummer van het Juridisch Loket is 0900-8020. Via het Juridisch Loket kunt u naar ons kantoor worden doorverwezen.

Naast het uurtarief of de eigen bijdrage kunnen er belaste en onbelaste verschotten in rekening worden gebracht, zoals griffierechten, leges en deurwaarderskosten.

Rechtsbijstandsverzekering/lidmaatschap vakbond

Indien u een rechtsbijstandsverzekering hebt, heeft u het recht van vrije advocaatkeuze. Dit betekent dat u onder omstandigheden de mogelijkheid heeft om uw eigen advocaat in te schakelen voor uw probleem in plaats van de jurist die bij de rechtsbijstandsverzekeraar in dienst is.

Vrije advocaatkeuze geldt in geval van een juridische procedure bij de rechter, bezwaarprocedures en ook bij procedures bij UWV. De rechtsbijstandsverzekeraar vergoedt de kosten van een advocaat tot een bepaald maximum. U bent dus in het geval van een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht om van de diensten van de juridisch medewerkers van de rechtsbijstandsverzekeraar gebruik te maken.

Ook indien u lid bent van de vakbond heeft u onder bepaalde omstandigheden recht op vrije advocaatkeuze.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.  

Contact
Aangezien vrijwel elke zaak op zichzelf staat vragen wij cliënten om contact op te nemen met Robin Kötter teneinde aan de hand van uw concrete rechtsvraag een inschatting te geven van de kosten.

Mr. dr. R.F. (Robin) Kötter
Tel: 0546 57 77 97M: 06-523 12 712E-mail: kotter@kotteradvocatuur.nl

Advies nodig?

Kötter Advocatuur helpt u verder

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht of ondernemingsrecht, neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van de button.

Lees hier meer over het coronavirus

X