Over ons/ tarieven

Een betrouwbaar adres

Robin Kötter is gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Hij studeerde eind 1986 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de hoofdrichtingen privaatrecht en strafrecht. Direct aansluitend op zijn rechtenstudie is hij begin 1987 als advocaat gestart bij een advocatenkantoor in Leeuwarden.

Na eerst bij twee andere advocatenkantoren te hebben gewerkt, is hij in 1993 een eigen advocatenkantoor gestart in Wierden. Op 16 november 2010 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden (UL) op het proefschrift: “De rechtspositie van de sollicitant en van de werknemer tijdens de proeftijd”. Robin behartigt zowel de belangen van werkgevers als werknemers. Hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort Arnhem (VAARA).

Hij publiceert over arbeidsrechtelijke onderwerpen en geeft tevens cursussen en lezingen

Opleiding

  • Rechten, Rijksuniversiteit Groningen
  • Afstudeerrichting Privaatrecht
  • Afstudeerrichting Strafrecht
  • Psychologie (M.A.), Benelux Universitair Centrum te Eindhoven
  • Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht

Op 16 november 2010 gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden (UL) op het proefschrift: ‘De rechtspositie van de sollicitant en van de werknemer tijdens de proeftijd’. Als promotor trad op Prof. mr. G.J.J. Heerma van Voss (UL) en als referent Prof. mr. W.A. Zondag (Rijksuniversiteit Groningen).

PhD Graduate Student, Universiteit voor Humanistiek Utrecht (2012 tot heden). Titel Proefschrift: ‘De toegang tot het recht’.

Specialisaties

Specialisatie: arbeidsrecht
Werkgebieden: arbeidsrecht, ondernemingsrecht, ambtenarenrecht

Advies nodig?

Kötter Advocatuur helpt u verder

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht of ondernemingsrecht, neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van de button.