Mogelijkheden voor hoger beroep en cassatie

Partijen kunnen in het nieuwe ontslagrecht in hoger beroep en cassatie tegen de beslissing van het UWV en ook de beschikking van de kantonrechter. Het hoger beroep heeft geen schorsende werking van de eerdere beslissing van het UWV of de kantonrechter. Indien uiteindelijk in hoger beroep wordt geoordeeld dat de toestemming van het UWV om de arbeidsovereenkomst op te zeggen of de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonontbinding ten onrechte is toegewezen, kan de rechter op verzoek van de werknemer de arbeidsovereenkomst herstellen of een vergoeding ten laste van de werkgever opleggen.

De rechter bepaalt het tijdstip van het herstel van de arbeidsovereenkomst en bepaalt ook de gevolgen van de mogelijke onderbreking in het dienstverband en of een eventueel door de werkgever al uitbetaalde transitievergoeding door de werknemer moet worden terugbetaald aan de werkgever.

Advies nodig?

Kötter Advocatuur helpt u verder

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht of ondernemingsrecht, neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van de button.