Aanzegtermijn per 1 januari 2015

Uiterlijk één maand voor aflopen contract bepaalde tijd moet de werkgever de werknemer schriftelijk informeren over al dan niet voortzetten, en voorwaarden waaronder een contract voor bepaalde tijd zal worden voortgezet. Deze aanzegtermijn geldt niet bij een contract voor de duur van een project, vervanging of een contract voor bepaalde tijd korter dan zes maanden.

Wanneer de werkgever niet, of niet op tijd aanzegt geldt als sanctie dat de werkgever de werknemer een boete gelijk aan het salaris over de te late aanzegging verschuldigde is (maximaal één maandsalaris). Deze sanctie geldt ook indien de werkgever de werknemer alsnog een nieuw contract aanbiedt na een te late aanzegging. Een werknemer moet wel zelf binnen twee maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst een beroep doen op de boete, anders komt de boete te vervallen. De aanzegtermijn gaat gelden voor contracten voor bepaalde tijd die vanaf 1 januari 2015 worden afgesloten.

Advies nodig?

Kötter Advocatuur helpt u verder

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht of ondernemingsrecht, neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van de button.